Waarom Nest?

Waarom kies je voor smart home producten van Nest?

Er zijn inmiddels veel verschillende merken die smart home systemen aanbieden. Naast Nest zijn er bijvoorbeeld HomeWizard, Toon (De slimme thermostaat van Eneco) en Foscam. Deze merken hebben allemaal een aantal slimme apparaten ontwikkeld. Het ene merk zit wat meer in IP camera’s en het andere merk biedt een goede oplossing voor een slimme thermostaat. Homewizard biedt wel een redelijk volledig pakket aan. Wat bieden deze merken nou eigenlijk? Waar zijn zij goed in en wanneer zou je voor de producten van Nest kiezen? Dit ligt tenslotte helemaal aan waar je de smart home producten voor wilt gaan gebruiken!

Toon de slimme thermostaat

Toon-slimme-thermostaatEneco heeft de slimme thermostaat Toon ontwikkeld waarmee je gemakkelijk de verwarming, verlichting en apparaten via je mobiele telefoon kunt bedienen. Met Toon kun je enorm besparen op je elektriciteit- en gaskosten. Je kunt namelijk alle energiekosten in de gaten kan houden via de app van Toon. Zo kun je zien of bepaalde apparaten extra veel stroom verbruiken, zodat je ze zou kunnen vervangen voor zuinigere apparaten. Ook kun je zien of de verwarming op bepaalde momenten aan heeft gestaan, terwijl dat niet nodig was.


Philips Hue Fibaro slimme stekker

Toon werkt ook met Philips Hue en Fibaro stekkers

Ben je een keer vergeten de lampen uit te schakelen of de televisie staat nog aan? Door gebruik te maken van de speciale Philips Hue lampen en de slimme stekkers van Fibaro kun je de verlichting en apparaten op afstand uitschakelen. Dit leidt uiteindelijk tot een lagere energierekening!
Wil je meer informatie over de slimme thermostaat Toon? Bekijk dan deze video. Gelijk enthousiast? Vind hier meer informatie en bestel de slimme thermostaat van Eneco, vóór 23:59 besteld is morgen al in huis!


foscam ip camera smart home

Foscam IP camera’s

Foscam focust zich met zijn smart home apparaten met name op IP camera’s voor binnen en buiten. Deze camera’s kun je met je lokale WiFi netwerk verbinden en vervolgens vanaf elke locatie bekijken op je smartphone of iPad. Zo kun je bijvoorbeeld beneden in de woonkamer op je iPad zien of de baby nog lief ligt te slapen. De mogelijkheden met de IP camera’s van Foscam zijn eindeloos. Er zijn bijvoorbeeld Foscam camera’s die bewegingen kunnen detecteren en je vervolgens een melding geven, maar er zijn ook camera’s die de beweging detecteren en vervolgens meedraaien met het onderwerp dat ze zien bewegen. Wil je meer informatie over Foscam IP camera’s? Ga dan naar deze website en vergelijk de functionaliteiten om tot de gewenste camera’s te komen!


HomeWizard smart home oplossingen

HomeWizard heeft totaaloplossingen om het huis volledig te automatiseren. Met de smart home apparaten van HomeWizard kun je beveiligingscamera’s aansturen, verlichting in- en uitschakelen, zonneschermen besturen, energieverbruik monitoren en de thermostaat bedienen.
Al deze oplossingen kun je besturen vanaf je smartphone of iPad met de handige app van HomeWizard. Er zit ook nog eens ondersteuning op van lokale weerstations als Cresta, TFA, Irox en Ventus. Zo kan je zonnescherm bijvoorbeeld automatisch naar binnen gaan wanneer er regen wordt verspeld het komende uur. Wil je meer informatie over de HomeWizard producten? Kijk dan op www.homewizard.nl of bestel de producten hier.
HomeWizard smart home domotica

Smart Home producten van Nest

Nest is al een aantal jaren actief in de domotica markt en is enkele jaren geleden overgenomen door Google. Nest biedt een scala aan smarthome producten aan die allemaal nauw samen kunnen werken. Ze zijn ooit gestart met de populaire Nest zelflerende thermostaat waar inmiddels al een aantal nieuwe versies en nieuwe kleuren van zijn uitgebracht. Deze thermostaat houdt bij wanneer je thuis bent en wanneer er weer niemand thuis is, zodat de verwarming aan gaat wanneer je bijna thuis bent en een uur voordat je het huis gaat verlaten automatisch weer uitschakelt. Naast de thermostaat heeft Nest ook smart home oplossingen gemaakt als Indoor IP camera’s, Outdoor IP camera’s en intelligente brandmelders die je smartphone een notificatie sturen zodra er iets aan de hand is. Meer informatie over deze producten kun je vinden op deze pagina.
ineu-nest-group-960x300


Domotica works with nest

Smart home producten die óók met Nest werken

De extra toegevoegde waarde van de Nest producten is dat zij samen kunnen werken met bijvoorbeeld Samsung Smarthome robotstofzuigers, Whirlpool koelkasten en wasmachines, Yale Linus sleutelloze doorsloten en HomeConnect om bijvoorbeeld je wasmaschine aan te zetten nadat je overhaast het huis uit bent gegaan. Ten slotte is er ook gedacht aan extra brandveiligheid voor slechthorende mensen door samen te werken met LIFX lampen die oplichten bij gevaar.